[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det største af alt er kærlighed …

Så er det kærlighedstema-tid
– og som sædvanligt får den ikke for lidt med lyserøde tilbud og boblende hjerter i indbakken. Og det giver jo en anledning for mig at slå et slag for en overset genre, som jeg synes fortjener lidt taletid! Jeg taler her om mine elskede kærlighedsromaner, som ja, måske nok ikke gør dig meget klogere, og måske nok hellere ikke giver dig meget taletid i læseklubben, men som ikke desto mindre har flere oversete kvaliteter, som meget sjældent bliver nævnt.

  1. De kan booste din læsehastighed – de er typisk ikke så lange, dvs de er til at overse, men de bruger også et skønt skrivehåndværkskneb, som kaldes ‘krogen’ – hvert kapitel slutter med en krog, så du skal liiiige have ét kapitel mere. Så når du sætter dig og for at læse et kapitel, ender du ofte med at læse flere. Det kan jo være rigtig godt, hvis du skal træne læsehastighed. Min påstand er, at min rigtig gode læsehastighed er grundlagt på SuccesRomanens bøger, som jeg slugte, da jeg var 12-13 år.
  2. De kan give dig en pause i en ofte hektisk hverdag – du skal ikke bruge mange kalorier på at overveje skjulte dagsordner eller tolkninger – de findes ikke i genren. Det er lige ud ad landevejen – den onde er og bliver ond, og du er ikke i tvivl.
  3. Hvis du ikke er vant til at læse, kan det være et godt sted at starte op. Det kan være fint at have adgang og lyst til det fulde Kaffka-forfatterskab, men hvis du ikke er vant til at læse, skal du starte et andet sted. Ok, hvis du har lyst til Kaffka, skal du nok starte et andet sted end Silverline, men du forstår sikkert ideen. Så kan du altid gå videre til ‘vildere’ bøger, og det anbefaler jeg bestemt også. Selvom jeg læser mange og ‘bedre’ bøger i dag, er det stadig en glæde for mig at hive en Silverlinebog fra hylden og lade mig fange ind!
  4. At læse bøger er godt – uanset hvilke … bare læs!! Stil, genre, lyd-, e- eller for den sags skyld pegebøger – det er lige meget, bare du læser. Det er vigtigt for fantasien, for dit ordforråd, din evne til at læse svære/større tekster, dit udsyn og så træner du dit nærvær … når du sidder med en bog, er du i det univers og kun der – det er verdens bedste alene-tid. 🙂

Historien bag
Som sagt læste jeg SAMTLIGE Silverline-bøger – eller SuccesRomanen som de jo hed dengang. Det var dem, der første gang viste mig, at man kan ‘forsvinde ind i en bog’ – altså når man sætter sig til rette og øjeblikket efter er der gået 2-3 timer. Det er en god forfatter, der kan skrive sådan – og jeg har næsegrus beundring for dem, der kan. Og jeg er blevet kræsen af det. Jeg smider gerne en bog, hvis den ikke kan fange mig ind … uanset hvor velanskreven en forfatter er. Der er nok ikke mange, der vil påstå, at de er blevet klogere af Silverlinebøgerne, men ét er sikkert – de har i hvert fald gjort mig bevidst om det håndværk, det kræver at skrive en god og fængende bog.

Måske skal jeg lige forklare … Silverline bøger er genudgivelser af de gamle SuccesRomanen. Som du nok forstår, har jeg en varm passion for bøgerne og for nogle år siden fik jeg lov til at genudgive de gamle bøger. Det er foreløbigt blevet til mere end 30 titler. Jeg har aftale med de tre store danske forfattere: Elisabeth Nord, Erik Nerløe og Erling Poulsen. Det var disse tre, der for alvor rykkede ved Familie Journalens oplag, når disse blev trykt som føljetoner. De blev selvfølgelig også trykt gennem forlaget Winther, der udgav omkring 250 titler i serien. De blev trykt i vilde oplag, jeg har læst tal som 11 mio bøger. Derudover blev de jo lånt ud i vennekredse og solgt antikvarisk – så læsetallet er astronomisk. Det er lige knapt så vildt i dag, men jeg synes bestemt stadig, de har sin berettigelse.

De nye …
Det er jo lidt en tidslomme man bevæger sig ind i … mange af bøgerne er skrevet i en tid, hvor man sejlede over Storebælt og muren stadig stod. Derfor har jeg sammen med forfatter Birgitte Amalie Thorn arbejdet med at få skrevet nye bøger. Det er samme genre, men i et nutidigt univers, hvor man kan bruge datingsider og kan kontaktes via mobil – og ikke centralen, som i nogle af bøgerne … vildt, ikke?!

Det blev til søster-serien ‘Silverline – de nye’, hvor der foreløbigt er udkommet 2 titler. Jeg har to andre forfattere til at skrive på flere bøger, så stay tuned … 🙂

God Valentines og pas godt på jer selv og hinanden 🙂
kh Elin

Som en lille Valentinesgave kan du vælge en gratis Silverline ebog, brug koden:
P6N5SF7D – gælder indtil 19.02.21

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1496151472414{padding-right: 278px !important;padding-left: 278px !important;}”][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”3042,1931,1872,2168″ img_size=”” onclick=”img_link_large” custom_links_target=”_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ offset=”vc_col-xs-9″][vc_column_text css=”.vc_custom_1487669563267{margin-bottom: 0px !important;}”]

+45 40 52 09 89 | Kontakt

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]